vineri, 9 mai 2014

Am lansat primul volum din seria “Dacia preistorică Ilustrată”

Asociația Vatra Daciei, în parteneriat cu CNR UNESCO şi Editura Kreativ Pro, a lansat primul volum din seria „Dacia Preistorică Ilustrată”. Lucrarea, al cărei autor este Mihai Ionuț Grăjdeanu se adresează, în primul rând, copiilor.
Acest prim volum al seriei povestește, prin ilustrații și text explicative scurte şi uşor de înţeles pentru cei mici, începuturile vieții pe teritoriul Daciei străvechi, ajungând până la civilizația danubiană (12.000 de ani î.e.n.). Va urma volumul 2, care va acoperi perioada de timp în care s-au manifestat cele mai importante culturi neolitice (Gumelniţa, Cucuteni, Hamangia, Vinca-Turdaş etc.), apoi epoca traco-geto-dacă până la civilizația pre-romană.

Pentru „Dacia Preistorică Ilustrată”, Mihai Ionuț Grăjdeanu s-a documentat timp de 3 ani. A pornit de la cartea „Dacia Preistorică” a lui Nicolae Densușianu, o lucrare care îmbină mitologia cu descoperirile arheologice, dar mult prea stufoasă şi greu de parcurs de către cei mici.

Pentru a fi pe înțelesul copiilor, a trebuit scurtată, îmbogățită cu alte descoperiri și elemente istorice, folosind un limbaj rapid și ușor de înțeles pentru tânăra generație de azi, considerând ilustrația, cea mai ușoară și directă cale de a ajunge la ei, de a le capta atenția, de a-i dezlipi pentru câteva minute de telefoanele mobile, calculatoare sau televizor.

Primul volum al seriei este disponibil la comandă on-line, aici http://daco-romania.ro/carte-0002

Lectură plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu